TX Pannenkoek

Chef TX Pannenkoek

Wie is de chef-kok die achter TX Pannenkoek zit? En wat is het verhaal erachter? Hierbij zal ik mijzelf even voorstellen; Mijn naam is Robin Mosk en in 2006 ben ik neergestreken op het mooie eiland Texel, om mijn opleiding af te ronden als gespecialiseerd kok. Dit heb ik gedaan bij Grand Hotel Opduin in de Koog, hier heb ik kennisgemaakt met al het moois wat Texel te bieden heeft. Jarenlang werkte ik hier met de beste Texelse producten van diverse lokale leveranciers.

In 2015 ben ik aan de slag gegaan als chef-kok bij Boutique Hotel Texel te Cocksdorp. Daar werk ik samen met ruim 25 lokale leveranciers, wat samen met de aardappels van eigen boerderij de basis vormt van de menukaart in restaurant Gusta.

Na ruim 25 jaar culinaire ervaring en veelal met lokale Texelse producten te hebben gewerkt. Was er altijd iets in mijn achterhoofd, een behoefte om dit alles samen te brengen op een speciale en unieke manier. Hieruit zijn de pannenkoek smaakmixen ontstaan. En zo is TX pannenkoek geboren.

Wat mij betreft miste er nog een mooi Texels culinair product, wat in de basis voor iedereen makkelijk te bereiden is. En je zelf op een makkelijke wijze helemaal naar eigen smaak kan klaarmaken. Met al het moois wat Texel te bieden heeft, denk aan Texelse aardbeien, Texelse asperges of één van de andere vele Texelse producten.

Met de bloem van Wouter Lap uit Den Hoorn als basis ingrediënt, is dit de start van eigen bodem om de oer-Hollandse pannenkoek weer op de kaart te zetten met al het moois wat Texel te bieden heeft. De basis van de pannenkoeken met boekweitmeel en spelt, zorgt voor een licht verteerbare en gezonde pannenkoek en deze heeft in de basis minder gluten.

Het recept is in 2023 ontwikkeld en zorgvuldig samengesteld met de beste ingrediënten. Dit alles maakt het tot een ware smaakbeleving!

TX Pannenkoek

Met de authentieke pannenkoek mixen van TX pannenkoek kan je naar ieders smaak pannenkoeken bakken. Zo veelzijdig als deze zijn, maak je in een handomdraai heerlijke gezonde pannenkoeken, die net even anders zijn dan anders.

De mixen hebben een Texelse benaming en zijn in de volgende soorten bestellen; naturel (De Hoore Trots), aardbei (Strenderkoek), rood fruit (Skillerkoek), zeewier / grof zeezout (Skelpeteller), asperge (Tessels Goud) en speculaas (Sukerdetaai).

Je hoeft alleen melk toe te voegen bij de mixen. Met de ingrediënten die jij lekker vindt, ben je zo “de ster” in de keuken en bak je de lekkerste pannenkoeken die er verrukkelijk uitzien. Op de website vind je diverse voorbeelden als inspiratie voor jouw unieke pannenkoek.

Blijf ons volgen voor de oneindige creaties die jij kan maken met onze mixen…

"Dit zijn echt de lekkerste"

Fender van der wijst

Missie

Nu staat de oer-Hollandse pannenkoek op nr.9 van meest gegeten gerecht van Nederland, mijn missie is dan ook dat deze op nr. 1 van Nederland komt te staan.

Visie

Pannenkoeken maken en eten in jouw keuken is een feest. Doordat de pannenkoek zo veelzijdig is zijn er meer dan 1000 soorten te vinden. Wij geven in het TX Pannenkoek atelier talloze serveertips en inspiratie mogelijkheden, hierdoor kun je eindeloos variëren met de smaak mixen van TX Pannenkoek. Voor iedere liefhebber van eten, kan jij een pannenkoek gerecht bereiden die bij jou past, van “Aardbeien” tot “Zilte” lekkernijen…

Atelier

In het atelier vind je alle recepten, foto voorbeelden, ideeën en tips om een pannenkoek te serveren met de pannenkoek mixen van TX Pannenkoek en zo in een handomdraai culinaire gerechten te maken die een lust zijn voor het oog en natuurlijk heerlijk om te eten.