Met de Texelse Proffeltjes mix van TX Pannenkoek maak je in een handomdraai de lekkerste poffertjes. Voor een heerlijk tussendoortje of tijdens een feestje. Traditioneel geserveerd met roomboter en poedersuiker maar probeer ook eens met vers fruit of karamel. Check de serveetips voor de mogelijkheden met dit hedendaags gerecht...
Recept;
op basis van ±16 porties van 16 poffertjes in "3 stappen klaar"
Ingrediënten;
-
Toppings naar keuze
Bereidingswijze;
Doe 450 gram mix “Proffeltjes” in een kom met 500 ml melk en roer deze glad.
Voeg de volgende 500 ml melk toe en meng deze tot een glad beslag zonder klontjes.
Verwarm de Buyer poffertjes pan voor, voeg de boter toe tot deze warm is en verdeel in de pan per poffertje vakje.
Voeg hierna het beslag toe, dit gaat handig met een dispencer of spuitflesje en bak ongeveer 2 minuten om en om aan iedere kant tot een overheerlijke lichtbruine poffertjes.
Op tafel kan je diverse toppings neerzetten om zo je poffertjes compleet te maken en het feest kan beginnen…
Chefs serveer tips;
-
Toppings; vruchtenjam | geplukte aardbeien | slagroom | vers rood fruit | duindoornsiroop
-
Hartig; kaas (geraspt) | asperge | of een groente bv. broccoli door het beslag
-
Traditioneel; roomboter | schenkstroop van de Bonte Belevenis
Reacties (0)
Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!