In badplaats de Koog, binnen de muren van de knusse keuken ontstond een betoverende lekkernij genaamd “Sukerdetaai’. Deze smaakvolle verrassing met de geheime mix van kruiden, waaronder de karakteristieke Texelse touch, bracht deze pannenkoekmix tot leven. Check ook de serveertips…
Recept
op basis van ±12 pannenkoeken "in 3 stappen klaar"
Ingrediënten
-
speculaas koek (Novalishoeve)
-
karamelsaus
-
poedersuiker
Bereidingswijze
Doe 450 gram mix “Sukerdetaai” in een kom met 500 ml melk en roer deze glad.
Voeg de volgende 500 ml melk toe en meng deze tot een glad beslag zonder klontjes.
Verwarm de Buyer pan voor, voeg de boter toe tot deze warm is en verdeel in de pan.
Voeg hierna de gewenste hoeveelheid pannenkoeken beslag toe, en bak ongeveer 2 minuten om en om aan iedere kant tot een overheerlijke lichtbruine pannenkoek.
Decoreer de pannenkoek met speculaas, karamel en poedersuiker.
Chefs serveer tips
-
speculaaskoek | slagroom | karamelsaus | poedersuiker
-
Hoornderring crumble | schenkstroop van de Bonte Belevenis
Reacties (0)
Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!