Een Skelpeteller noemen ze een medewerker van het Nioz op Texel. Deze pannenkoek is vernoemd naar zijn karakter met gedroogd zeewier die in de Nioz is verwerkt. Deze zilte pannenkoek is hartig en met garnalen, gerookte zalm, zilte groenten en grove zoutkorrels een ware smaakbeleving met de smaken uit onze zee. Check ook de serveertips...
Recept
op basis van ±12 pannenkoeken "in 3 stappen klaar"
Ingrediënten
- 1 zak a 450 gram Skelpeteller (zeewier)
- 1 liter Jersey melk
- Waddenzeegarnalen
- zeekraal en/of zeebanaan en/of zeevenkel
- gerookte zalm
- zeewier kaviaar (verkrijgbaar bij De Texelse Visspecialist)
- limoen (mayonaise)
Bereidingswijze
Doe 450 gram mix “Skelpeteller” in een kom met 500 ml melk en roer deze glad.
Voeg de volgende 500 ml melk toe en meng deze tot een glad beslag zonder klontjes.
Voor de limoenmayonaise, rasp wat van de gewassen schil en knijp wat limoensap uit en roer door uw mayonaise.
Verwarm de Buyer pan voor, voeg de boter toe tot deze warm is en verdeel in de pan.
Voeg hierna de gewenste hoeveelheid pannenkoeken beslag toe, en bak ongeveer 2 minuten om en om aan iedere kant tot een overheerlijke lichtbruine pannenkoek.
Serveer de pannenkoek op een mooi servies en decoreer met de zalm, garnaaltjes, zilte groenten, limoenmayonaise en eventueel (zeewier) kaviaar.
Chefs serveer tips
- Waddenzeegarnalen | zeekraal uit de Slufter | frisee sla | cocktail saus
- Gerookte zalm of -heilbot | verse sla | zeewierkaviaar | Hollandaise saus
- Gerookte makreel | groene appel | rode ui | zalmeitjes | frisee sla
Reacties (0)
Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!