Recept
op basis van ±12 pannenkoeken "in 3 stappen klaar"
De Strenderkoek heeft zijn naam te danken aan de inwoners van Oosterend, die ook wel Oostrender of Strender worden genoemd. De pannenkoekenmix is met de taste of aardbeien in zich een ware smaak sensatie. Het romige van de slagroom gaat goed met het zoet en het zuurtje van de aardbeienjam. Het frisse van de munt of verveine maakt het af met de volle zoete sappige aardbeien. Check ook de serveertips...
Ingrediënten
- 1 zak a 450 gram Strenderkoek (aardbei)
- 1 liter Jersey melk
- aardbeienjam (Voedselbos of Reuze aardbei)
- verse aardbeien
- geklopte zoete slagroom
- munt of verveine
Bereidingswijze
Doe 450 gram mix “Strenderkoek” in een kom met 500 ml melk en roer deze glad.
Voeg de volgende 500 ml melk toe en meng deze tot een glad beslag zonder klontjes.
Verwarm de Buyer pan voor, voeg de boter toe tot deze warm is en verdeel in de pan.
Voeg hierna de gewenste hoeveelheid pannenkoeken beslag toe, en bak ongeveer 2 minuten om en om aan iedere kant tot een overheerlijke lichtbruine pannenkoek.
Decoreer de pannenkoek met de verse aardbeien, de jam, slagroom en munt of verveine ( iets subtiele verse limoen smaak) en smullen maar…
Chefs serveer tips
- Ijs van Labora | aardbeien van de Reuze aardbei | slagroom met een smaakje
- Aardbeienjam van de Wadden | verse munt | stukken Hoornderring koek (Texelse gevulde koek) | slagroom
- Verse aardbeien | aardbeien slagroom | verveine van de Novalishoeve
Reacties (0)
Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!