De Sommeltjes pannenkoeken zijn ontstaan doordat ik regelmatig met mijn kinderen te vinden ben in het Sommeltjes Bos op Texel. Hier loop je in een kleur- en speelrijke omgeving. De mythe van de aardmannetjes die 's nachts tot leven komen zijn van steen, en er liggen geschilderde stenen aan het begin van het bos waar ieder jaar weer velen bijgelegd worden door de bezoekers. De Sommeltjes pannenkoek is van chocolade en wordt verrijkt met kleurrijke smarties die inbegrepen zijn bij deze mix. Het is dan ook een feestje om deze samen met de kinderen te maken en op te eten :)
Check ook de serveertips…
Recept
op basis van ±12 pannenkoeken in "3 stappen klaar"
Ingrediënten
- 1 zak a 450 gram Sommeltjes (chocolade)
- 1 liter Jersey melk
- kabouterjam (Voedselbos)
- ijs naar keuze (bv. van ijsboerderij Labora)
- poedersuiker
Bereidingswijze
Doe 450 gram mix “Sommeltjes” in een kom met 500 ml melk en roer deze glad.
Voeg de volgende 500 ml melk toe en meng deze tot een glad beslag zonder klontjes.
Verwarm de Buyer pan voor, voeg de boter toe tot deze warm is en verdeel in de pan.
Voeg hierna de gewenste hoeveelheid pannenkoeken beslag toe, en bak ongeveer 2 minuten om en om aan iedere kant tot een overheerlijke chocoladebruine pannenkoek.
Decoreer de pannenkoek met de ijsbolletjes, choco mini’s en poedersuiker en het feest kan beginnen…
Chefs serveer tips
- Vruchtenjam | geplukte aardbeien | poedersuiker
- Vers rood fruit | duindoornsiroop | aardbeien slagroom
- (Texelse) yoghurt | gebroken koekjes | schenkstroop van de Bonte Belevenis
Reacties (0)
Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!